• MultiNET webdesign

Babamasszázs

A Babamasszázs hivatalos elnevezése Csecsemő és gyermek masszázs. Két ágát művelem e masszázsfajtának: a nyugati medicinához közel álló Babamasszázs, a másik a keleti tradíciókra épülő Thai csecsemőmasszázs.

Az első a Vimala McClure alapította Nemzetközi Csecsemőmasszázs Egyesület képzésén elsajátítható technika. Vimala McClure a nyugati kultúrkörben dolgozta ki módszerét, de magas szintű tudásán kívül a jógában szerzett tapasztalataira is épített. Ezért ötvözte módszerében az indiai és a svéd fogásokat, valamint
kiegészítette ezeket saját fejlesztésű fogásaival. Azért fejlesztette ki a technikát, hogy enyhülést nyújtson a hasfájós gyerekek számára. Azonban ennél ma már sokkal többet tud a módszer: bármely csecsemő és kisgyermek esetében alkalmazható. Ugyanis hozzájárul a gyermek és a szülő között a szeretetteljes, bensőséges légkör megteremtéséhez is. A jótékony hatások a babákon és környezetükön egyaránt megfigyelhetőek. (Ezek a jótékony hatások: stimuláció, relaxáció, megkönnyebbülés, kölcsönhatások.)

A babamasszázs során a munka nem a klasszikus értelemben vett masszázs formájában folyik. Hanem csoportos vagy egyéni oktatás formájában megtanítja a szülőknek/gondozóknak, hogy hogyan masszírozzák gyereküket. – Megtanítja az érintés művészetét.

A masszázs elősegíti a csecsemők jó közérzetét és fejlődését, és örömteli pillanatokhoz juttatja őket. A szülők pedig a csecsemőmasszázs révén mélyebben megismerhetik babájukat, elmélyíthetik irántuk való kötődésüket. A masszázs tehát az egész családra jótékony hatást gyakorol.


babamasszazs