• MultiNET webdesign

Thai masszázs

A thai masszázsnak két formáját művelem: tradicionális thai generál masszázs és thai olajos masszázs. Mindkét masszázsforma a keleti hagyományokra és irányelvekre épül, e miatt több vonatkozásban eltér a nyugati (svéd) masszázstól.

Thai olajos masszázs:
A Thai Olajos Masszázs keveréke a thai és a nyugati masszázstechnikáknak. A kezelés levetkőzve, masszázságyon történik, a kezeléshez a céltól függően más és más illóolajat tartalmazó masszázsolajat használunk. A nyugati fogások mellett speciális keleti fogásokat is tartalmaz.

Hatásai: serkenti a vérkeringést, nyirokkeringést és ellazítja az izomzatot.


Tradicionális thai generál masszázs:
A thai masszázs több száz éves hagyományokon alapuló, ősi, távolkeleti masszázs. A tradicionális thai masszázs esetében a vendég felöltözve fekszik, a kezelés a földön (tatami) történik. Ez a masszázs egy komplex kezelés, nemcsak az izmokra hat, hanem a szalagokra és ízületekre is, illetve elsősorban a test energiáit aktivizálja, ritmikus akupresszúrás nyomásokkal haladva végig a test energiavonalai mentén. A kezelő használja a masszázshoz-nyomáshoz a hüvelykujját, hüvelyujj-párnát, alkarját, könyökét, egyes fogásoknál a térdét, lábát, talpát is. A kezelés nemcsak nyomásokból áll, hanem nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz, amelyek nemcsak az izmokra hatnak. A nyújtó-feszítőfogásokkal valamennyi ízületet és izomcsoportot átdolgozunk, megszüntetjük az ízületekben lévő energiablokkokat. Száraz masszázsnak is nevezik, mivel a masszőr nem használ krémet, olajat. Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, az egy-másfél órás masszázs során minden testrészen végigmegyünk, a lábujjaktól a fej búbjáig.

A thai masszázsnak sokrétű hatásai vannak. Az energiablokkok felszabadításával helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik az immunrendszer, a vendég megszabadul a feszültségektől, könnyűnek, felszabadultnak érzi magát a kezelés végén. Javul nemcsak az energiakeringés, hanem a vér- és nyirokkeringés is. Hatására javul a koncentráció, a regeneráció, a stressztűrő-képesség. Bárkinek ajánlható, aki meg akarja magán tapasztalni a thai masszázs relaxáló, nyugtató, ellazító, feszültség- és fájdalomcsökkentő, egészségmegőrző hatását. Annak is teljes szívemből ajánlom, aki világnézeti vagy lelki okokból nem szeret levetkőzni a masszázshoz, illetve, aki nem szereti, ha olajos lesz egy masszázs-kezelés során.

thaimasszazs