• MultiNET webdesign

Kineziológiai ágak

Touch for Health (TFH)

Magyarul „Gyógyító érintés”-ként is említik. Az energetikai egyensúly helyreállítását célozza meg. Az Alkalmazott kineziológia leegyszerűsített formája. Minden más kineziológiai ág alapja. Kidolgozója John F. Thie.

A kineziológia Touch for Health elnevezésű ága ötvözi a Hagyományos Kínai Orvoslás eredményeit, eszközeit a nyugati medicina tanaival. Meridiánokkal, izmokkal és az energiapályák energiakeringését kiegyensúlyozó speciális akupresszúrás pontokkal dolgozik. A munka során feltérképezzük a test energetikai állapotát és egyensúlyba hozzuk az energiakeringés zavarait, végső soron elősegítjük a belső szervek harmonikus működését.

tfh1


Three in One Concepts® One Brain módszere

A One Brain (Egy agy) a Three in One Concepts (Három az Egyben) módszere, amelyet Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Cadace Callaway dolgozott ki.

A One Brain a lélekkel, a problémák érzelmi hátterével foglalkozik, a múltból származó érzelmi stressz feloldását célozza meg. Segít átalakítani bennünk a hozott, örökölt dolgokat (genetika, gyermekkori szocializáció), hogy ne azok irányítsanak minket, hanem azokkal együtt tudjunk élni. - A magunk életét éljük, ne a szüleinkét, vagy másét; úgy éljünk, ahogy nekünk a legjobb, ne azt, amit elvárnak tőlünk.

Az oldás során a múltbeli, jelenbeli és az esetleges jövőbeli stresszek feloldása történik speciális korrekciós technikák (mozgásgyakorlatok, esszenciák, beszélgetés, megerősítő mondatok, stb.) segítségével. Az eredmény testi-lelki-szellemi kiegyensúlyozottság lesz.

ob


EDU-Kineziológia Brain Gym® módszere

A Brain Gym (Agytorna) az Educational Kinesiology (Pedagógiai Kineziológia, Edu-K) módszere.

A képességfejlesztés, és a koncentrációs- valamint kognitív zavarok (például dys-készségek és egyéb tanulási nehézségek, stb.) megszüntetésének módszere. Továbbá a két agyfélteke működésének összehangolása is fontos célja. Ez a módszer nemcsak a gyerekek tanulást segítő programja, hanem minden felnőtt teljessé válását elősegítheti. Hiszen amíg élünk, folyton változunk, alkalmazkodunk a kihívásokhoz, tanulunk.

A Brain Gym módszere többek között középvonal-keresztező, nyújtó-, energetizáló gyakorlatokkal dolgozik, de haladó szinten foglalkozik a motivációval, a kommunikációval, központosítással, stb. is. Segít kialakítani legoptimálisabb tanulási stílusunkat mindenfajta tanulás könnyebbé tételéhez.

 

LEAP (Learning Enhancement Advanced Program)

A LEAP (Tanulást Segítő Haladó Program) ágának módszere az Agyintegráció.

Az agyi struktúrák, pályák blokkjait oldja fel, ezáltal elérhetővé válnak bizonyos képességek, részképességek. Az információ akadálytanul, illetve gyorsabban halad, a gondolkodás zavartalanná válik. A LEAP abban segít, hogy az idegrendszer optimális működése stressz hatására is fennmaradjon.

A LEAP ötvözi az egyes kineziológiai ágakat, az indiai mudrákat, az akupresszúrás pontok használatát és felhasználja a modern neurológia eredményeit.

leap


Wellness kineziológia módszere a Stress Release

A WELNESS Kineziológia a jó közérzet kineziológiája. Módszere a Stress Release, magyarul egyszerű stressz lebontás. Selye János stressz elméletét alkalmazta a gyakorlatban Dr. Wayne Topping amerikai kineziológus.

A stresszt a ’80-as évek betegségének, illetve a változás betegségének nevezik. Testünk és lelkünk számára természetes a bennünk és körülöttünk történő változásokhoz való alkalmazkodás. De problémák jelentkezhetnek, ha nem megfelelően reagálunk, ha megtagadjuk a problémát, stb…

"Ha ma csökkentjük a stresszt, megelőzhetjük a holnap betegségeit" /Wayne Topping/

Nagyon egyszerű és mégis igen mélyreható módszerrel tanít meg stresszmentesen, jó közérzetben élni. Könnyebbé tesszük a változtatást a sok stresszkezelő technika és stratégia bemutatásával, segítünk a stresszmentes életmód kialakításában. Ezek az élet minden területén alkalmazhatóak. Miután korlátaink gátolnak minket a sikeres és boldog élet kialakításában, ezért hitrendszereink átalakításával megszüntethetjük azokat. A Wellness kineziológiai használatának eredménye: félelmekkel való megbirkózás, a tudatosság kiterjesztése, a teljesítőképesség maximumának elérése.